Τι κάνει το Σπλαχνικό Λίπος τόσο σημαντικό;

Σπλαχνικό λίπος

Αναρωτιέστε τι είναι το σπλαχνικό λίπος και γιατί είναι καλό να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα; Δείτε την απάντηση στο βίντεο που ακολουθεί.

Η μείωση υπερβάλλοντος λίπους είναι σίγουρα σημαντική. Ωστόσο, η απώλεια σπλαχνικού λίπους, δηλαδή του λίπους που εναποτίθεται ανάμεσα στα ζωτικά όργανα ειναί ακόμη πιο σημαντική.

Το σπλαχνικό λίπος θεωρείται πιο επικίνδυνο από το υποδόριο και μάλιστα υπάρχει πιθανότητα ένα άτομο που έχει βάρος μέσα στα φυσιολογικά επίπεδα αλλά κάνει καθιστική ζωή, να έχει αυξημένο σπλαχνικό λίπος.

Έρευνες δείχνουν ότι άτομο με υπερβάλλον σπλαχνικό λίπος είναι πιο πιθανόν να εμφανίσει:

  • στεφανιαία νόσο,
  • εγκεφαλικό,
  • σακχαρώδη διαβήτη και
  • υπέρταση.

Η καθιστική εργασία ή χαμηλή φυσική δραστηριότητα, το κάπνισμα και το αλκοόλ αυξάνουν το σπλαχνικό λίπος. Το στρες επίσης μπορεί να είναι παράγοντας που αυξάνει το σπλαχνικό λίπος.

splaxniko-lipos-metrisi

Πώς θα πετύχετε μείωση σπλαχνικού λίπους;

Μην ανησυχείτε όμως ή μείωση του σωματικού βάρους οδηγεί σε μείωση του σπλαχνικού λίπους αντίστοιχα. Βέβαια, η μείωση του σπλαχνικού λίπους δεν είναι εύκολη, γιατί είναι πιο δύσκολη η απομάκρυνση του από τους ιστούς. Το συκώτι μεταβολίζει το σπλαχνικό λίπος και αφήνει στην κυκλοφορία την LDL (κακή) Χοληστερόλη, η οποία ευθύνεται για τη δημιουργία των αθηρωματικών πλακών στις αρτηρίες. Η απώλεια βάρους με τη σωστή διατροφή και βάζοντας την άσκηση στη ζωή σας, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων του σπλαχνικού λίπους.

Να θυμάστε! Ακόμη και μία μικρή απώλεια βάρους μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία σας.

Social Shares
Πάρης Παπαχρήστος

Είμαι Διαιτολόγος Διατροφολόγος, M.Sc., Ιδρυτής του πρώτου portal διατροφής mednutrition.gr, σε Ελλάδα και Κύπρο. Μπορείτε να με επισκεφθείτε στο διαιτολογικό μου γραφείο στο Παγκράτι, αλλά και να πραγματοποιήσουμε συνεδρία εξ΄αποστάσεως.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen − 3 =

valte-diatrofikous-stoxous-papachristos

Πριν φύγετε...

Κατεβάστε δωρεάν το Tool των στόχων
για να σας βοηθήσει καθημερινά να διαχειριστείτε το βάρος σας!
Με ενδιαφέρει!
«Κι εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει το Spam! Για το λόγο αυτό δε θα μοιραστώ τα στοιχεία σας. Με την εγγραφή σας θα λαμβάνετε διατροφικές συμβουλές και φυσικά μπορείτε να διαγραφείτε όποτε επιθυμείτε!»
close-link

Εγγραφείτε!

Διαβάστε πρώτοι τα διατροφικά μου άρθρα & εγγραφείτε στο newsletter
Με ενδιαφέρει
close-link
info@mednutrition.gr     210 75 61 853     Χρεμωνίδου 19 - 21, Παγκράτι