Σημασία δεν έχει μόνο «πόσο έχασες» αλλά «τι έχασες»!

Την απάντηση στο ερώτημα αυτό δίνουν οι μετρήσεις ανάλυσης σύστασης σώματος. Με εξειδικευμένο εξοπλισμό μπορείτε να γνωρίζετε το ποσοστό λίπους, τη μυϊκή μάζα, τα υγρά αλλά και το σπλαχνικό σας λίπος και να παρακολουθείτε την πορεία σας σε μηνιαία βάση.

Σε ποιους απευθύνεται

Οι μετρήσεις απευθύνονται τόσο σε όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα διατροφής αλλά και σε όσους θα ήθελαν απλώς να δουν πιο αναλυτικά τη σύσταση του σώματός τους, χωρίς τη δέσμευση να ακολουθήσουν κάποιο διατροφικό πλάνο.

Οι μετρήσεις για όσους ακολουθούν καποιο διατροφικό πλάνο ή είναι σε στάδιο διατήρησης βάρους, αποτελούν ξεχωριστή συνεδρία, η οποία χρεώνεται μία φορά (στην αρχή) και επαναλαμβάνεται κάθε μήνα για όσο χρονικό διάστημα επιθυμείτε χωρίς επιπλέον κόστος.

Η ΛΥΣΗ

Τα βήματα για την επιτυχία

Δυνατό ξεκίνημα

Πλήρης ανάλυση της σύστασης σώματος με τη μέθοδο βιοηλεκτρικής εμπέδησης, σωματομετρήσεις, δερματικές πτυχές και υπολογισμός του σπλαχνικού λίπους, ώστε να έχετε πλήρη εικόνα της σύστασης σώματός σας κατά την έναρξη της προσπάθειάς σας.

Follow – up

Επαναλλαμβανόμενες μετρήσεις σε μηνιαία βάση και χρήση της εξατομικευμένης φόρμας πορείας πελάτη, ώστε να έχετε στα χέρια σας την πορεία της προσπάθειάς σας.

Διατήρηση αποτελέσματος

Ανάλυση της σύστασης σώματος, συμβουλευτική και συνεχές υλικό με διατροφικά tips και συμβουλές ώστε να εξασφαλίσετε τη διατήρηση του αποτελέσματος.

Βιοηλεκτρική εμπέδηση

Η ανάλυση της σύστασης σώματος βασίζεται στη βιοηλεκτρική εμπέδηση. Αποτελεί μια εύκολη, γρήγορη και ασφαλή μέθοδο για τον υπολογισμό του λίπους, των υγρών, της μυϊκής και της οστικής μάζας του σώματος.

Πώς λειτουργεί; Κατή τη διάρκεια της μέτρησης ένα πολύ χαμηλό, ασφαλές ηλεκτρικό σήμα αποστέλλεται από τέσσερα μεταλλικά ηλεκτρόδια μέσω των ποδιών σας στα χέρια και την κοιλιά σας. Το ηλεκτρικό σήμα διέρχεται γρήγορα μέσα από το νερό που υπάρχει στον ενυδατωμένο μυϊκό ιστό, αλλά συναντά αντίσταση όταν περνά από το λιπώδη ιστό. Η αντίσταση αυτή τοποθετείται σε επιστημονικά τεκμηριωμένες εξισώσεις και σας δίνει μια πλήρη εικόνα της σύστασης σώματός σας, ανώδυνα και σε λιγότερο από 20’’.

Γνώρισε περισσότερα
Σπλαχνικό λίπος

Το σπλαγχνικό είναι το λίπος που εναποτίθεται στην περιοχή της κοιλιάς, περιβάλλει και προστατεύει τα ζωτικά όργανα. Ώστόσο, όταν η εναπόθεσή του είναι αυξημένη ενοχοποιείται για πολλά προβλήματα υγείας. Η εξασφάλιση ότι έχετε ένα υγιές επίπεδο σπλαχνικού λίπους μειώνει άμεσα τον κίνδυνο ορισμένων ασθενειών όπως καρδιαγγειακές παθήσεις και υψηλή αρτηριακή πίεση και μπορεί να καθυστερήσει την εμφάνιση του διαβήτη τύπου 2.

Η τακτική μέτρηση του σπλαχνικού σας λίπους σας βοηθά να ελέγχετε την αποτελεσματικότητα της διατροφής σας και της προπόνησής σας αλλά και να προλαμβάνετε πιθανά προβλήματα υγείας.

Γνώρισε περισσότερα
Fitmate Μεταβολισμός

Πόσο γρήγορος είναι ο μεταβολισμός σας;
Αναφερόμενοι στο μεταβολισμό εννούμε την ελάχιστη απαιτούμενη ενέργεια (θερμίδες) που χρειάζεται το σώμα σε κατάσταση ηρεμίας για τις βασικές του λειτουργίες. Ο βασικός μεταβολισμός αποτελεί το 70% των θερμίδων που καταναλώνετε καθημερινά. Η εκτίμηση του βασικού μεταβολισμού είναι καθοριστική για το σχεδιασμό ενός αποτελεσματικού πλάνου διατροφής. Ο πιο συχνός τρόπος υπολογισμού του βασικού μεταβολισμού είναι με τη χρήση εξισώσεων.

Στο γραφείο μας, σας παρέχουμε τη δυνατότητα υπολογισμού του βασικού μεταβολισμού με εξειδικευμένο εξοπλισμό, με σκοπό τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια της μέτρησης. Ο εξοπλισμός αυτός είναι ιδιάιτερα χρήσιμος μετά από επαναλαμβανόμενες προσπάθειες απώλειας βάρους όπου ο βασικός μεταβολισμός πιθανόν να έχει μειωθεί αλλά και στις περιπτώσεις αθλητών, που λόγω μυϊκής μάζας ο μεταβολισμός αυξάνεται σημαντικά και οι κοινές εξισώσεις αδυνατούν να υπολογίσουν το μεταβολισμό με ακρίβεια.

Γνώρισε περισσότερα
Δερματοπτυχομέτρηση

Ένας ακόμη τρόπος υπολογισμού του υποδόριου λίπους που εναποτίθεται στο σώμα είναι οι δερματικές πτυχές. Εδώ μέσω ενός δερματοπτυχόμετρου, πραγματοποιούνται μετρήσεις σε διάφορα σημεία του σώματος που υπολογίζουν το πάχος των δερματικών πτυχών και μας δίνουν μια πλήρη εικόνα του ποσοστού λίπους στο σώμα.

Η δερματοπτυχομέτρηση αποτελεί μια έγγυρη και διαδεδομένη μέθοδο υπολογισμού του λίπους, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί ξεχωριστά αλλά και παράλληλα με κάποια από τις προηγούμενες μεθόδους. Εντός του γραφείου η μέτρηση αυτή αξιοποιείται κυρίως σε αθλητές.

Γνώρισε περισσότερα
Ζύγιση

Σίγουρα γνωρίζετε τι είναι η ζύγιση! Αυτό όμως που ίσως δεν γνωρίζετε είναι πως με μία ζύγιση δεν μπορούμε να εξάγουμε συμπεράσματα. Χρειάζεται σίγουρα μία σειρά μετρήσεων για να μπορείτε να δείτε μια τάση απώλειας, προσθήκης ή σταθεροποίησης του βάρους σας. Επιπλέον, ο κατάλληλος εξοπλισμός είναι αδιαμφισβήτητα εξίσου σημαντικός παράγοντας.

Σε αντίθεση με έναν οικιακό ζυγό ένας επαγγελματικός ζυγός προσφέρει ακρίβεια και επαναληψιμότητα στις μετρήσεις. Πολλές φορές, αντιθέτως, ένας οικιακός ζυγός ο οποίος έχει μειωμένη επαναληψιμότητα και εμφανίζει λανθασμένα αποτελέσματα μπορεί να σας δημιουργεί απογοήτευση και να σας αποθαρρύνει από την προσπάθειά σας. Αφήστε λοιπόν τη ζύγιση σε εμάς!

Γνώρισε περισσότερα
Προϋποθεσεις

Πριν τις μετρήσεις

Με σκοπό τη σωστή ανάλυση της σύστασης σώματος και τη μέγιστη ακρίβεια των αποτελεσμάτων είναι σημαντικό να έχετε τηρήσει κάποιες βασικές προυποθέσεις. Έτσι, οι μετρήσεις θα πρέπει να γίνονται:

Χρονική διάρκεια

Την ίδια περίπου ώρα κάθε φορά.

Φαγητό & Υγρά

4 ώρες πριν να μην έχετε καταναλώσει φαγητό ή υγρά, ενώ για 24 ώρες τουλάχιστον αποφύγετε αλκοόλ και καφεΐνη (καφές & τσάι).

Γυμναστική & Ένδυση

Πάντα 12 ώρες πριν την γυμναστική ή έντονη άσκηση (λόγω εργασίας). Επιλέξτε να έρθετε με φόρμα.

Έμμηνος ρύση

Όταν δεν βρίσκεστε λίγες μέρες πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσεως.

Φαρμακευτική αγωγή & διούρηση

Όταν δε λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή (ιδιαίτερα διουρητικά) & να αποφεύγεται η διούρηση λίγο πριν τη μέτρηση.

Παθολογικές καταστάσεις

Να αποφεύγεται σε ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια και άλλες παθολογικές καταστάσεις, υπεύθυνες για κατακράτηση ή απώλεια υγρών.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

Διαβάστε την άποψη τους

«Πολύ καλός Διαιτολόγος και πάνω από όλα άνθρωπος και επαγγελματίας. Με έχει βοηθήσει πολύ στη προσπάθειά μου να έχω έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής».

– Σύλβια Κοτρότσου

Βρες διατροφικές συμβουλές κάθε εβδομάδα στο inbox σου.

Θα φροντίσω να λαμβάνεις ο,τι θεωρώ χρήσιμο για εσένα.

valte-diatrofikous-stoxous-papachristos

Πριν φύγετε...

Κατεβάστε δωρεάν το Tool των στόχων
για να σας βοηθήσει καθημερινά να διαχειριστείτε το βάρος σας!
Με ενδιαφέρει!
«Κι εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει το Spam! Για το λόγο αυτό δε θα μοιραστώ τα στοιχεία σας. Με την εγγραφή σας θα λαμβάνετε διατροφικές συμβουλές και φυσικά μπορείτε να διαγραφείτε όποτε επιθυμείτε!»
close-link
info@mednutrition.gr     210 75 61 853     Χρεμωνίδου 19 - 21, Παγκράτι