Κλείστε συνεδρία στο χώρο μας

 

Γνωρίστε το χώρο μας

Το γραφείο μας είναι σε πολύ κεντρικό σημείο στο Παγκράτι, πολύ κοντά στο εμπορικό κέντρο επί της Υμηττού, με εύκολη πρόσβαση από τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο ζεστός και φιλικός χώρος μας είναι έτοιμος να σας υποδεχθεί παρέχοντάς σας πλήρως εξατομικευμένες υπηρεσίες βασισμένες στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.

grafeio-papachristos-pagkrati
diaitologiko-grafeio-papachristos-pagkrati
diaitologiko-grafeio-papachristos-pagkrati

Επιστημονική Ομάδα γραφείου

Βάσια Κωνσταντινίδη
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με μετεκπαίδευση (M.Sc.) στη διατροφή και μεταβολισμό. Εσωτερική συνεργάτης του διαιτολογικού γραφείου.

Γιώργος Βλαχάκος
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τελειόφοιτος Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης. Βρίσκεται στη θέση της πρακτικής άσκησης του διαιτολογικού γραφείου.

Μεθοδολογια

Τα βήματα της συνεργασίας μας

"Ο σύγχρονος διαιτολόγος διατροφολόγος έχει περάσει από το στάδιο του σχεδιασμού διαιτολογίου." Έτσι, η ανάγκη για μία νέα προσέγγιση είναι επιτακτική! Η κατάλληλη συμβουλευτική, ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας, η οργάνωση και η διαχείριση της καθημερινής διατροφής είναι τα βήματα που εξασφαλίζουν την επιτυχία στη διαχείριση του βάρους και εγγυώνται τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αξιολόγηση
Μετρήσεις
Εξατομίκευση
Follow up
Διατήρηση Αποτελέσματος

Η διατροφική αξιολόγηση αποτελεί το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη διαχείριση του σωματικού βάρους.
Περιλαμβάνει:

 • Λήψη ιατρικού και διαιτολογικού ιστορικού
 • Αποτύπωση του καθημερινού τρόπου ζωής και σε ποιο βαθμό επηρεάζει τη διατροφή
 • Συζήτηση με το θεράποντα ιατρό (εφόσον υπάρχει εγκατεστημένη πάθηση)
 • Αξιολόγηση της καθημερινής σωματικής δραστηριότητας

Η διαδικασία των μετρήσεων δίνει μια σαφή εικόνα στο διαιτώμενο για τη σύσταση σώματός του κατά την έναρξη της προσπάθειάς του. Επιπλέον, αποτελεί το μέτρο σύγκρισης για την αξιολόγηση της πορείας του. Περιλαμβάνει:

 • Μέτρηση της ποσοστιαίας σύστασης σώματος [λιπώδης ιστός, μυϊκός ιστός, υγρά]
 • Μέτρηση βασικού μεταβολισμού [καύσεων σώματος]
 • Μέτρηση σπλαχνικού λίπους

Για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος απαιτείται ο σχεδιασμός ενός πλήρους εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες, τις προτιμήσεις και τους στόχους σας.

Λαμβάνοντας υπόψη τη διατροφική αξιολόγηση και τα αποτελέσματα των μετρήσεων σας, σας παρέχουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο:

 • χωρίς στερήσεις
 • με γεύση και απόλαυση σε κάθε μπουκιά
 • με γευστικές και υγιεινές συνταγές

Με σκοπό την εξασφάλιση του βέλτιστου αποτελέσματος για εσάς, σας παρέχουμε παρακολούθηση ανα τακτά χρονικά διαστήματα. Είμαστε δίπλα σας για να επιλύσουμε οποιαδήποτε απορία και να απαντήσουμε κάθε σας ερώτηση.

Εφόσον φτάσετε στον επιθυμητό στόχο μέλημά μας είναι η διατήρηση του αποτελέσματος. Γι’ αυτό εξασφαλίσαμε για εσάς:

 • Διατροφική ενημέρωση & διατροφικά tips σε εβδoμαδιαία βάση
 • Μειωμένη τιμολογιακή πολιτική στις συνεδρίες μας μετά την επίτευξη του στόχου σας.
Αποριες

Συχνές ερωτήσεις & οι απαντήσεις τους

Πρέπει να έρθω νηστικός/ή για τις μετρήσεις;

Με σκοπό να σας εξασφαλίσουμε τη βέλτιστη δυνατή παρεχόμενη υπηρεσία και να έχετε τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια των αποτελεσμάτων θα χρειαστεί να κάνετε μία μικρή προετοιμασία πριν τις μετρήσεις. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις προϋποθέσεις των μετρήσεων εδώ.

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν την πρώτη συνεδρία;

Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο κατά την πρώτη μας συνεδρία να έχετε μαζί σας πρόσφατες βιοχημικές εξετάσεις (του προηγούμενου εξαμήνου) ώστε να γνωρίζουμε τις τιμές χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων, σακχάρου, τη λειτουργία του θυρεοειδούς, κ.α. και να αξιολογήσουμε στο βέλτιστο βαθμό τις διατροφικές σας ανάγκες.

Τι περιλαμβάνει η πρώτη συνεδρία;

Κατά την πρώτη μας συνάντηση θα γίνει μια λήψη του διατροφικού ιστορικού σας, όπου θα σας κάνουμε ερωτήσεις σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες, το ωράριο των γευμάτων σας, την καθημερινότητά σας, τις διατροφικές προτιμήσεις σας και του οικογενειακού σας περιβάλλοντος κ.α. Τέλος, θα συζητήσουμε τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους σας στην προσπάθεια αυτή.

Τι θα λάβω από τις συνεδρίες μας;

Βάσει του διατροφικού και ιατρικού ιστορικού σας, αλλά και των μετρήσεων, θα προκύψει μια εξατομικευμένη συμβουλευτική και διατροφική εκπαίδευση και ένα πρόγραμμα διατροφής, το οποίο θα ανταποκρίνεται πλήρως στους στόχους, τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας και θα σας βοηθήσει να πετύχετε αποτελεσματικά τους στόχους σας.

Οι μετρήσεις θα γίνουν στην πρώτη συνεδρία;

Την πρώτη φορά οι μετρήσεις θα πραγματοποιηθούν σε ξεχωριστή επίσκεψη, ανάμεσα στην 1η και τη 2η συνεδρία. Έπειτα μπορεί να πραγματοποιηθούν τμηματικά ως μέρος της συνεδρίας σας, είτε ως μεμονωμένη επίσκεψη.

Πόσο συχνές θα είναι οι συνεδρίες μας;

Στην πορεία της συνεργασίας μας οι συνεδρίες μας μπορούν να πραγματοποιούνται είτε σε εβδομαδιαία βάση, είτε κάθε 15 ημέρες. Στις συναντήσεις μας αυτές λαμβάνετε ένα νέο πλάνο διατροφής αφού πρώτα γίνει πλήρης αξιολόγηση της προόδου και επαναπροσδιορισμός των στόχων. Ανάμεσα στις συνεδρίες θα λαμβάνετε υποστηρικτό υλικό (έντυπο και ηλεκτρονικό), tips και συμβουλές που θα τονώνουν τα κίνητρά σας και θα σας βοηθούν επιπλέον στο στόχο σας.

Διαιτολογικo Γραφεio

Υπηρεσίες

Στο Διαιτολογικό μου Γραφείο στο Παγκράτι η εξατομικευμένη διατροφή και η προσωπική επαφή, αποτελούν την βάση της επιστημονικής παροχής υπηρεσιών. Θα περάσετε από το στάδιο που ο διαιτολόγος σας ζυγίζει και σας δίνει ένα πλάνο δίαιτας, σε ένα στάδιο που η παροχή υπηρεσιών περιλαμβάνει συμβουλευτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, οργάνωση και διαχείριση της καθημερινής διατροφής και περιοδικό έλεγχο βάρους.

 

Διαχείριση Βάρους
Οικογενειακή Διατροφή
Κλινική Διατροφή
Αθλητική Διατροφή
Αδυνάτισμα

Στις μέρες μας τα σημαντικότερα ζητήματα υγείας προέρχονται από το υπερβάλλον βάρος. Μειώστε το βάρος σας και διατηρήστε την απώλεια με ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής, χωρίς στερήσεις, βασισμένο στις δικές σας ανάγκες, στον τρόπο ζωής σας, τις προτεραιότητες και τις προτιμήσεις.

Διατήρηση Βάρους

Όταν ο στόχος σας επιτευχθεί, τότε η διατήρηση του αποτελέσματος έρχεται στο προσκήνιο! Η διατροφική εκπαίδευση, η συμβουλευτική και το συχνό follow-up (επίβλεψη) αποτελούν βασικά εργαλεία της συνεργασίας μας ώστε να επιτύχετε τη μακροχρόνια διατήρηση του βάρους σας.

Προσθήκη Βάρους

Σωστά διαβάσατε! Η προσθήκη βάρους, όταν απαιτείται, είναι εξίσου σημαντική κι όταν χρειάζεται να γίνει καλό είναι να γίνει με το σωστό τρόπο. Στο διαιτολογικό μου γραφείο σας παρέχουμε εξατομικευμένα πρόγραμμα διατροφής για αύξηση βάρους αλλά και μυϊκής μάζας.

Πέρα από τα Όρια της Διατροφής

Έχετε κάνει επαναλαμβανόμενες αποτυχημένες προσπάθειες απώλεια βάρους; Έχετε ταυτίσει την έννοια «δίαιτα» με τη «στέρηση». Η ιδέα του πλάνου διατροφής σας αποθαρρύνει; Αν ναι, τότε το πρόγραμμα αυτό είναι για εσάς! Εδώ εστιάζουμε στην απώλεια βάρους μέσω του φυσιολογικού τρόπου διατροφής χωρίς την εφαρμογή ενός πλάνου διατροφής, μέσω συμβουλευτικής, αυτοπαρατήρησης και διατροφικής εκπαίδευσης!

Εγκυμοσύνη

Η σωστή ανάπτυξη του εμβρύου εξαρτάται άμεσα από το βάρος και τη διατροφή της εγκύου. Για το λόγο αυτό ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής, το οποίο θα σας παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, είναι αναγκαίο.

Παιδική & Εφηβική διατροφή

Η σωστή διατροφή στην παιδική και εφηβική ηλικία επηρεάζει τόσο το βάρος όσο και τις διατροφικές συνήθειες στην ενήλικη ζωή. Η κατάλληλη συμβουλευτική και η σωστή διατροφική εκπαίδευση του παιδιού και του εφήβου εξασφαλίζουν σωστή ανάπτυξη και υγιές μέλλον.

Χορτοφαγία

Σχεδιασμός διαιτολογίου για όλες τις ομάδες χορτοφάγων με σκοπό που εξασφαλίζει μία χορτοφαγική διατροφή χωρίς ελλείψεις.

Θηλασμός

Ο θηλασμός αποτελεί τη βέλτιστη επιλογή για τη σίτιση του μωρού σας ενώ παράλληλα συμβάλλει στη μείωση του βάρους σας. Ένα κατάλληλα σχεδιασμένο πρόγραμμα διατροφής εξασφαλίζει όλα τα θρεπτικά συστατικά για την επαρκή παραγωγή γάλακτος και την ανάπτυξη του νεογνού.

Τρίτη Ηλικία

Με την πάροδο της ηλικίας η ικανότητα απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών μειώνεται και οι ελλείψεις αυξάνονται. Έτσι η κατάλληλη διατροφή για την κάλυψη των αναγκών και τη βέλτιστη υγεία.

Φοιτητή & Εργαζόμενου

Ευέλικτα προγράμματα διατροφής με εύκολα και γρήγορα  γεύματα, τα οποία προσφέρουν ενέργεια σε ένα πιεσμένο –χρονικά– ωράριο. Κατάλληλα για φοιτητές αλλά και άτομα στην εργασία τους, με περιορισμένο ελεύθερο χρόνο.

Παχυσαρκία

Η υπηρεσία αυτή παρέχει διατροφική εκπαίδευση και συμβουλευτική για αποτελεσματική απώλεια βάρους σε χρόνια παχύσαρκους. Δυνατότητα συνεργασίας με την παροχή προγράμματος διατροφής ή και όχι.

Καρδιαγγειακά

Η σωστή διατροφή διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην υγεία της καρδιάς. Η παρούσα υπηρεσία στοχεύει στην εφαρμογή της κατάλληλης διατροφής για την αντιμετώπιση της υπέρτασης, της υψηλής χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων.

Πεπτικό σύστημα

Προσαρμογή των διατροφικών συνηθειών στις ιδιαιτερότητες της κάθε νόσου (δυσκοιλιότητα, κοιλιοκάκη, νόσος Crohn, ελκώδης κολίτιδα) με σκοπό την εξάλειψη των συμπτωμάτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Σακχαρώδης Διαβήτης

Εξατομικευμένα διατροφικά πλάνα και εκπαίδευση του ατόμου με σακχαρώδη διαβήτη, με σκοπό την απώλεια βάρους, τον καλύτερο έλεγχο του διαβήτη, τη ρύθμιση της γλυκόζης και την ποικιλία στη διατροφή.

Οστεοπόρωση

Διατροφική αξιολόγηση και ειδική προσέγγιση σύμφωνα με σύγχρονες διαιτολογικές συστάσεις για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης.

Ουρικό Οξύ

Σχεδιασμός διατολογίου για τη μείωση των επιπέδων ουρικού οξέως(υπερουριχαιμίας) και την πρόληψη εμφάνισης ουρικής αρθρίτιδας και ουρολιθίασης.

Προαγωνιστική Διατροφή

Αξιολόγηση των ιδιαίτερων αναγκών και σχεδιασμός διαιτολογίου για αθλητές και αθλούμενους με σκοπό τη μέγιστη αθλητική απόδοση, την κάλυψη των διατροφικών αναγκών και τη βελτίωση της σύστασης σώματος.

Μεταγωνιστική Διατροφή

Εξατομικευμένη προσέγγιση για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών, την αναπλήρωση των αποθεμάτων και την ταχύτερη ανάρρωση μετά το αγώνισμα.

Διατροφή στον αγώνα

Διατροφική υποστήριξη κατά τη διάρκεια του αγώνα ανάλογα με το επίπεδο, τη διάρκεια και τις τεχνικές ιδιαιτερότητες του αγωνίσματος.

Αύξηση μυϊκής μάζας

Σχεδιασμός διαιτολογίου με σκοπό τη βελτιστοποίηση της σύστασης σώματος. Αύξηση μυϊκού διαχωρισμού (γράμμωση) και διατήρηση του μυϊκού ιστού.

Πρόσβαση στο διαιτολογικό γραφείο

Η πρόσβαση στο διαιτολογικό γραφείο είναι εξαιρετικά ευκολή καθώς βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Παγκρατίου.
Βρείτε μας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Με λεωφορεία
Με τρόλεϊ
Με μετρό
Με αυτοκίνητο ή ταξί
Με Google Map
 • Από κέντρο: 054, 203, 204 (στάση Παγκράτι ή Φιλολάου)
 • Από Βύρωνα: 054, 203, 204, 209 (στάση Χρεμωνίδου)
 • Από Πολύγωνο: 140 (στάση Φιλολάου)
 • Από Γλυφάδα: 140 (στάση Λευκίππου)
 • Από κέντρο: 2, 11 (στάση Παγκράτι, Φιλολάου), 4 (στάση Προφήτης Ηλίας)
 • Από Καισαριανή ή Βύρωνα: 2, 11 (στάση Πλ. Παγκρατίου)
 • στάση Ευαγγελισμός και μετεπιβίβαση σε λεωφορεία 054, 203, 204 από στάση Ριζάρη, πλησίον Πολεμικού Μουσείου.
 • Από Λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου στρίψτε στην οδό Ριζάρη και κινηθείτε όπως δείχνει ο χάρτης.
 • Από Υμηττού στρίψτε αριστερά στην οδό Φρύνης, αριστερά στην οδό Δαμάρεως και τέλος ξανά αριστερά στην οδό Χρεμωνίδου (βλέπετε χάρτη)
 • Από Λεωφόρο Βουλιαγμένης ή Ηλιουπόλεως στρίψτε στην οδό Κάρπου (η οποία στη συνέχεια γίνεται Φιλολάου) και στρίψτε αριστερά στην οδό Χρεμωνίδου.
Το γραφειο λειτουργει με ραντεβου.

Ωράριο λειτουργίας

Αν επιθυμείτε να κλείσετε ένα ραντεβού μαζί μου συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας, το είδος της συνεδρίας που επιθυμείτε (δια ζώσης ή skype) και τις ώρες που σας εξυπηρετούν και θα επικοινωνήσω μαζί σας άμεσα.
valte-diatrofikous-stoxous-papachristos

Πριν φύγετε...

Κατεβάστε δωρεάν το Tool των στόχων
για να σας βοηθήσει καθημερινά να διαχειριστείτε το βάρος σας!
Με ενδιαφέρει!
«Κι εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει το Spam! Για το λόγο αυτό δε θα μοιραστώ τα στοιχεία σας. Με την εγγραφή σας θα λαμβάνετε διατροφικές συμβουλές και φυσικά μπορείτε να διαγραφείτε όποτε επιθυμείτε!»
close-link
info@mednutrition.gr     210 75 61 853     Χρεμωνίδου 19 - 21, Παγκράτι