Να σας συστηθώ λοιπόν

Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 3/11/1976. Το 2000 ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, ενώ το 2006 απέκτησα το Master of Science στο Πανεπιστήμιο του Paisley, στη Σκωτία. Εργάζομαι ως διαιτολόγος από το 2003, ενώ από το 2005, διατηρώ ανεξάρτητο διαιτολογικό γραφείο στο Παγκράτι.

Κύριο μέλημά μου είναι η διατροφική εκπαίδευση του κοινού. Αυτό αποτέλεσε αφορμή για να συγγράψω το πρώτο βιβλίο της σειράς medNutrition Wellness, με τίτλο «Μύθοι και Αλήθειες στη διατροφή μας».

Παράλληλα, συμμετέχω ενεργά με συνεντεύξεις και συγγραφή άρθρων σε περιοδικά και εφημερίδες, με θέματα που αφορούν τη διατροφή.

Σήμερα φυσικά δηλώνω χαζομπαμπάς της μικρής μου Δομινίκης, που πλέον έχει πιάσει όλο τον ελεύθερο χρόνο και κάτι (πολύ) παραπάνω!

Πάρης Παπαχρήστος
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.

Ιδρυτής του medNutrition.gr – Συγγραφέας

 

Διατροφική Υποστήριξη

Δυνατότητες να συνεργαστούμε

Συνεδρία στο Γραφείο

Διατροφική υποστήριξη, συμβουλευτική και σχεδιασμός διατροφικών πλάνων σύμφωνα με τις συστάσεις επίσημων επιστημονικών φορέων και συλλόγων και με τη χρήση σύγχρονου διαιτολογικού εξοπλισμού στο γραφειο μου στο Παγκράτι.

Εξ΄αποστάσεως συνεδρία

Απευθύνεται σε άτομα που αδυνατούν να παρευρεθούν σε συνεδρίες στο Παγκράτι. Περιλαμβάνει την παροχή διατροφικής εκπαίδευσης, συμβουλευτικής καθώς και εξατομικευμένων προγραμμάτων διατροφή.

Σύσταση Σώματος & Βασικός Μεταβολισμός

Αξιολόγηση της σύστασης σώματος (ποσοστό λίπους, μυϊκή μάζα, σπλαχνικό λίπος) και μέτρηση του βασικού μεταβολισμού με τη χρήση σύγχρονου, εξειδικευμένου εξοπλισμού.

Ομιλία/Συγγραφή άρθρων

Δυνατότητα σχεδιασμού και υλοποίησης ομιλίας και συγγραφή άρθρων σχετικά με τη διατροφή με σκοπό την ενημέρωση του κοινού αναφορικά με τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή.

Καταρτιση και Παρουσια

Μάθετε περισσότερα για εμένα

Η επιστήμη της διατροφής συνεχώς εξελίσσεται οπότε ολοκληρώνοντας προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές δεν μπορείς να πεις «τώρα τελείωσα», αλλά ότι τώρα ξεκινάς!

ΚΕΨΕΦ
EFAD
ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ
ΜΜΕ

Έχω πραγματοποιήσει δύο προγράμματα ψυχολογικής προσέγγισης της διαιτολογικής πράξης που μου έδωσαν πρόσθετες γνώσεις για να βοηθήσω πιο αποτελεσματικά, το άτομο που θα επισκεφτεί το διαιτολογικό μου γραφείο. Τα προγράμματα αυτά ήταν το «Πέρα από τα όρια της Δίαιτας» και «Δεξιότητες επικοινωνίας και συμβουλευτικής για διαιτολόγους» που διοργανώνει το Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών (ΚΕΨΕΦ).

Ορίστηκα ως εκπρόσωπος της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Συλλόγων Διαιτολόγων (EFAD) στην εργαζόμενη ομάδα τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών του θεματικού δικτύου, καθώς επίσης είμαι μέλος της Επιτροπής Δικτυακού Τόπου του Ελληνικού Ινστιτούτου Γαστρεντερολογίας και Διατροφής [2007-2011].

Έχω κάνει αρκετές ομιλίες με στόχο την προώθηση και εκπαίδευση του σύγχρονου τρόπου διατροφής, με εξέχουσες την ομιλία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης το 2000, στη κοινότητα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά ''ΝΟΣΤΟΣ'' στη Σαλαμίνα το 2003 και στο Δήμο Νίκαιας το Μάιο του 2005 με θέμα την "Παιδική Διατροφή".

Άλλα συνέδρια στα οποία έλαβα μέρος ως ομιλητής ήταν: η 4η Εκπαιδευτική Διημερίδα της Επαγγελματικής Ένωσης Γαστρεντερολόγων Ελλάδας, η Παχυσαρκία και ο Γαστρεντερολόγος με θέμα:«Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και Διατροφής» τον Σεπτέβριο του 2006, το 5ο Διεθνές Συνέδριο του Συνδέσμου Διαιτολόγων Διατροφολόγων Κύπρου με θέμα «ο Διαιτολόγος στο Διαδίκτυο», τον Σεπτέμβριο του 2008, καθώς και στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαιτολόγων Διατροφολόγων με θέμα «Νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του διαιτολόγου», τον Νοέμβριο του 2010. 

Η ενημέρωση για θέματα διατροφής από πτυχιούχους διαιτολόγους - διατροφολόγους στα ΜΜΕ, είναι σημαντική για να ευαισθητοποιείται το κοινό και να δημιουργούνται τάσεις ισορροπημένης και σωστής διατροφής.

Μύθοι & αλήθειες στην διατροφή σας

Ως συγγραφέας του πρώτου βιβλίου της σειράς medNutrition Wellness, ήθελα να απαντήσω -μέσα από έρευνες και επιστημονικά δεδομένα- σε όλους τους κραταιούς μύθους σχετικά με τη διατροφή. Μέσα από την καθημερινή μου πρακτική στο γραφείο, εντυπωσιάστηκα με το πόσο συχνά κάποιοι μύθοι επαναλαμβάνονται ή ακόμα αναπαράγονται και νέοι μύθοι λόγω λανθασμένης πληροφόρησης. Σκοπός μου, λοιπόν, μέσα από το βιβλίο αυτό είναι, όχι μόνο να δώσω την απάντηση για πάνω από 400 μύθους, αλλά να σας προσφέρω και χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίζετε και να κρίνετε εσείς οι ίδιοι, εάν αυτά που διαβάζετε είναι «Μύθος» ή «Αλήθεια».

Το βιβλίο

ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ

panellhnios-syllogos-diaitologos-papachristos
eligast-papachristos-diaitologos
empkan-diaitologos-papachristos
valte-diatrofikous-stoxous-papachristos

Πριν φύγετε...

Κατεβάστε δωρεάν το Tool των στόχων
για να σας βοηθήσει καθημερινά να διαχειριστείτε το βάρος σας!
Με ενδιαφέρει!
«Κι εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει το Spam! Για το λόγο αυτό δε θα μοιραστώ τα στοιχεία σας. Με την εγγραφή σας θα λαμβάνετε διατροφικές συμβουλές και φυσικά μπορείτε να διαγραφείτε όποτε επιθυμείτε!»
close-link
info@mednutrition.gr     210 75 61 853     Χρεμωνίδου 19 - 21, Παγκράτι